woensdag 9 april 2014

Smile to the world and the world smiles back

    
                     

Een simpele begroeting op straat, een fijne dag gewenst na het boodschappen doen, dat oude dametje helpen oversteken. Niet meer dan normaal zou je denken, toch? Maar de wereld is verandert, want tegenwoordig is zelfs dit al teveel gevraagd. Wat is er toch met ons gebeurd?
Iedereen moet het stiekem toegeven, de wereld is aan het veranderen naar een onvriendelijke, onbehulpzame wereld, waar hallo zeggen tegen een voorbijganger al teveel gevraagd is. Rechtstreeks gezegd, de wereld is verpest. Het is niet meer zoals vroeger.
Niemand kan in zijn eentje de wereld weer laten worden zoals het eigenlijk zou moeten zijn. Maar wel kun je bij jezelf beginnen. Lach jij de wereld toe dan lacht de rest vanzelf terug. Dit is ook precies waar we moeten beginnen. Want als iedereen een beetje bijdraagt kunnen we de wereld in ieder geval toch een stukje mooier maken.
Lach bijvoorbeeld eens naar elke voorbijganger die je tegenkomt, en je zult merken dat er steeds meer mensen terug lachen. Bied dat oude vrouwtje bij de supermarkt aan haar boodschappen te dragen. Ga een keertje langs in het bejaardentehuis en vraag of een van de bewoners het leuk vind een spelletje te doen. Stuur dat lieve alleenstaande oude mannetje een kerstkaartje. Of zeg gewoon simpelweg iemand gedag onderweg.
Het hoeft geen groot gebaar te zijn, want ook iets kleins kan iemand een ontzettend goed gevoel geven. Een iemand een goede dag bezorgen is toch ook al de moeite waard? Je zult zien als jij vriendelijk en behulpzaam naar anderen toe bent ze dat ook naar jou zullen zijn. Er zijn natuurlijk altijd chagrijnige mensen die een uitzondering vormen, maar aan jou om ze te laten zien dat er tegenwoordig ook nog mensen zijn die wel goeie bedoelingen hebben!
Smile to the world, and the world smiles back at you!
 
Liefs Daphne, ♥

1 opmerking:

  1. Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Ik zeg vaak hoi tegen mensen op straat, het is gewoon een stukje beleefdheid.
    liefs x

    BeantwoordenVerwijderen

Ik weet dat je geen robot bent dus je hoeft niet te verifiëren!

Laat een reactie achter, en ik hoop je snel weer te zien. ♥