woensdag 2 april 2014

Een dipje?

                             

Iedereen is het wel eens: down. Het moment dat je je gewoonweg slecht voelt. Soms is er geen verklaring voor, een andere keer wel, maar één ding is zeker: het is moeilijk doorheen te komen. Hoewel het beste medicijn tegen een dip tijd is, moet er toch iets ondertussen gedaan worden om het te verdragen. Hier tien tips die misschien kunnen helpen!

1) Ga sporten. Hoewel dit waarschijnlijk wel het laatste is waar je zin in hebt, moet je er jezelf gewoon overheen zetten. Eenmaal een muziekje aangezet en paar beentjes te hebben bewogen, komt de rest vanzelf. Met beweging maak je namelijk een soort van happy stofje in je hersenen, en bovendien werk je ook nog eens aan je lijf. Plus!
2) Bel iemand op. Het is altijd fijn om je zorgen bij iemand kwijt te kunnen. Bel iemand gewoon op, en klaag. Ook al gaat het om niks: gewoon doen. Huilen mag, schreeuwen mag, later kan je nog altijd je excuses aanbieden voor de oorpijn die je de ander hebt bezorgd.
3) Kijk een tv-serie. Misschien heb je heel veel huiswerk, maar als je je niet lekker voelt, gaat dat gewoon niet. Accepteer het, en beloof jezelf 45 minuten tv-tijd. Het ontspant, want je hoeft even lekker niet na te denken. Online zijn er heel veel tv-series te bekijken. (tv-links.eu, free-tv-video-online.me)
4) Eet (chocola). Hoewel je dit beter niet altijd kan doen, (ahum, we moeten nog wel een beetje denken aan onze gezondheid), mag je soms best een uitzondering maken. Eet gewoon die chocola.
5) Dagdroom. Is er een leuke vakantie die eraan komt? Iemand die langskomt? Ga lekker plannen wat je gaat doen.
6) Huil. Soms is er gewoon niks beters dan even alles te laten lopen.
7) Luister naar muziek. Zet geen zielige liedjes op, maar juist een beetje upbeat nummers en zing gewoon keihard en vals mee. En als je daar geen puf voor hebt, zing dan toch maar gewoon een treurige opera. Is ook hartstikke leuk.
8) Ga douchen of neem een bad. Het is misschien weer iets waar je geen zin in hebt, maar warm water is ontspannend, dus des te beter.
9) Negeer niet waar je verdrietig om bent. Je kan het proberen weg te stoppen, maar uiteindelijk ben je alleen maar slechter uit. Maak een lijstje van de dingen waar je gek van wordt. Misschien heb je er geen oplossingen voor, maar dan is het je tenminste duidelijk waar je nou de hele tijd zo ongelukkig over doet.
10) Omring jezelf met mensen. Hoewel je waarschijnlijk jezelf liever opsluit in je kamer, is het veel beter om veel met mensen te zijn. Tijdens gesprekken vergeet je even je zorgen, en heb je misschien zelfs iets om over te lachen.


Zijn er nog dingen die jullie doen als je je slecht voelt? Zeg het in de reacties!

   Liefs Daphne, ♥

1 opmerking:

  1. Als ik me eigen rot voel, kruip ik mijn bed in met heel veel dekens en kussen. Ik pak mijn laptop erbij doe een veeelste grote trui aan en ga lekker zwelgen in medelijden haha. Filmpje kijken of series kijken. En dan binnen mum van tijd voel ik me al wat beter :D
    Leuk artikel meis!
    liefs x

    BeantwoordenVerwijderen

Ik weet dat je geen robot bent dus je hoeft niet te verifiëren!

Laat een reactie achter, en ik hoop je snel weer te zien. ♥